СЕ СЛУШААТ СИРЕНИ - Вечерва голем пожар се шири кон оваа скопска општина - на чекор е до првите куќи!

Вечерва голем пожар го зафати селото Кондово, во близина на Ѓорче Петров кај обиколницата.

 

Според информациите во моментов десетина противпожарни возила и неколку десетици пожарникари се справуваат со огнената стихија која се ближи до првите куќи.

Пожарот зафати голема површина на нискостеблеста шума.

Loading...